Stort intresse när Sri Lanka berättade om tryggt resande.

I och med att Sri Lanka den 21 januari öppnade upp landet för säker turism valde Best of Sri Lanka, Aitken Spence Travels och Qatar Airways att inleda en serie webinars för svenska resebyråer.

Den 3 februari deltog ett 20-tal repr för svenska resebyråer i webinaret under ”Sri Lanka öppnar upp”.

Panelen bestod av;

Leif I Ohlson, grundare Best of Sri Lanka och generalsekr Sweden-Sri Lanka Business Council

Pernilla Tillas, Senior Sales manager och Eunice Raila, Sales Executive, Qatar Airways Sweden

Kapila Aberwaydane, Nordic Manager, Aitken Spence Travels, Sri Lanka

De fyra presenterade under webinaret aktuellt läge på Sri Lanka, hur det går att resa dit säkert och vilka möjligheter samt upplevelser som finns på plats inom ramen för det säkra koncept Sri Lanka Tourism tagit fram.

Många deltagare kom från resebyråer utanför Stockholms-området.

”Även om större delen av de svenska turister reser under oktober – februari är det viktigt att tidigt kunna ta till sig vilka informationsbehov resebyråerna har nu och framgent. Aitken Spence med lång erfarenhet som partner till den svenska resebranschen vill gärna bidra” sade Kapila Abeywardane

Sverige och Norden upptäckte tidigt Sri Lanka och före de senaste årens störningar hade antalet turister från regionen  ökat ordentligt.

Jag tycker det är viktigt att Sri Lanka tittar på den nordiska marknaden som en helhet säger Leif I Ohlson. Då blir Norden en lika stor marknad som Frankrike eller Ryssland för Sri Lanka.

Bra förbindelser från de nordiska flygplatserna är också viktigt. Det är glädjande att Qatar tror på Sri Lanka och erbjuder ett säkert, tryggt och regelbundet resande konstaterar Leif I Ohlson.

Vi ser fram emot att fortsätta med fler informationsseminarier under våren, men det är viktigt att framhålla att myndigheternas och Utrikesdepartmentets rekommendationer skall följas. Vi blickar framåt och ser att det finns en framtid”  avslutar Leif I Ohlson.

Kontakt:

Leif I Ohlson

leif.ohlson@bestofsrilanka.se

+46705172812